Πως βοηθάει το νερό στο χάσιμο βάρους

Όλοι έχουμε ακούσει και αποδεχθεί ότι το νερό κάνει καλό και πολλοί από εμάς προσπαθούμε να φτάσουμε τα «οκτώ ποτήρια την ημέρα, που είναι και η προτεινόμενη ποσότητα νερού για το μέσο άνθρωπο.

Μας έχουν πει ότι είναι καλό για το σώμα μας, κατανοούμε ότι η ενυδάτωση είναι βασική για την καλή υγειά και πιστεύουμε τις ειδήσεις που λένε: «θα τα καταφέρετε καλύτερα, θα περπατήσετε γρηγορότερα και θα ζήσετε περισσότερο, απλά συνεχίστε να πίνετε νερό.».

Αυτά είναι ωραία, άλλα πόσοι από εμάς έχουν εξετάσει το γεγονός ότι το νερό μπορεί στην πραγματικότητα να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος; Ναι, ακριβώς! Γεμίστε με H2O, κολλήστε με μια υγιεινή δίαιτα και ένα πρόγραμμα ασκήσεων και θα δείτε τα πεισματάρικα έξτρα κιλά να εξαφανίζονται.

Διαβάστε γιατί και πως:

Συχνά μπερδεύουμε την δίψα με την πείνα. Αυτό σημαίνει ότι όταν εμείς πιστεύουμε πως ο οργανισμός μας ζητά τροφή στην πραγματικότητα μπορεί να θέλει απλά ενυδάτωση. Για αυτό πριν ψάξετε για σνακ δοκιμάστε πίνοντας ένα ποτήρι νερό και μετά αποφασίστε εάν πεινάτε πραγματικά η απλά διψάτε.

Το νερό είναι ένα φυσικό κατασταλτικό της πείνας και όταν πίνετε νερό στο γεύμα, συχνά σας κάνει να νιώθετε πιο γρήγορα χορτάτος.

Παραδόξως, η καλύτερη θεραπεία για την κατακράτηση νερού είναι να πίνετε ακόμα περισσότερο νερό. Αυτό συμβαίνει επειδή η κατακράτηση νερού προκαλείτε όταν το σώμα πιστεύει πως διατρέχει το κίνδυνο να πάθει αφυδάτωση και έτσι αποθηκεύει νερό. Η κατακράτηση νερού μπορεί να προκαλέσει πρησμένα πόδια, αστραγάλους και χέρια. Όταν το σώμα είναι κατάλληλο ενυδατωμένο η κατακράτηση του νερού θα μετριαστεί και θα δείτε μείωση του βάρους καθώς η κατακράτηση νερού αυξάνει το βάρος.

Το νερό θα βοηθήσει να αυξάνετε ο μεταβολισμός, που σημαίνει ότι θα μπορείτε να κάψετε περισσότερες θερμίδες, πιο αποτελεσματικά και φυσικά αυτό θα οδηγεί σε απώλεια βάρους.

Πίνοντας ένα ποτήρι νερό πριν από το γεύμα όχι μόνο θα βοηθήσει να προετοιμάσετε το πεπτικό σύστημα, άλλα θα σας κάνει να αισθανθείτε γεμάτοι πιο γρήγορα, το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα να φάτε και να είστε ικανοποιημένοι με μικρότερη ποσότητα. Μικρότερες ποσότητες ισοβαθμούν με λιγότερες θερμίδες και αυτά είναι καλά νέα για όσους θέλουν να χάσουν μερικά κιλά.

Το νερό δεν έχει θερμίδες, που σημαίνει ότι απλά διαλέγοντας νερό αντί για κάποιο άλλο θερμιδικό ποτό, θα μειώσετε την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων.

Σημαντικά σημεία που πρέπει να εξετάσετε για να έχετε πραγματικά οφέλη από το νερό για το αδυνάτισμα είναι.

Όταν ασκήστε το σώμα σας θα χρειαστεί ακόμη περισσότερο νερό από την προτεινόμενη ημερήσια δόση.

Αυτό επειδή όταν ασκήστε το σώμα αρχίζει να ιδρώνει για να μετριάσει την θερμοκρασία του.

Το νερό που χάνετε σε μορφή ιδρώτας πρέπει να αντικατασταθεί για να κρατήσετε το σώμα σας ενυδατωμένο.

Η συνιστώμενη ποσότητα νερού για το μέσο άνθρωπο είναι 6-8 ποτήρια νερό την ημέρα.